Aanmelden

Tot nu toe opgehaald € 495,00

Hap Fontes 2018 een groot succes

Ad Fontes en bezoekers van Hap Fontes, bedankt!

 

Jongerengroep Ad Fontes organiseerde ook dit jaar Hap Fontes, het pop-up restaurant waarbij de opbrengst naar de Voedselbank Elburg-Oldebroek gaat. Van 12 t/m 14 juli konden gasten in 2 shifts van een heerlijk 3-gangendiner genieten in de Kloostertuin in Elburg. Het waren 3 geslaagde dagen met maar liefst meer dan 200 bezoekers.

 

Feestelijke opening

Dit jaar was er iets nieuws: er werd namelijk een officiële opening van het restaurant georganiseerd op woensdag 11 juli. Hierbij kregen Eppo Bruins, Tweede Kamerlid van de Christenunie, en Henk de Groot, voorzitter van de Voedselbank, alvast een voorproefje van het menu. Daarnaast werd er stilgestaan bij het feit dat er nog steeds armoede bestaat (ruim 1 op de 5 gezinnen heeft financiële problemen) en hoe belangrijk het is dat wij als samenleving naar elkaar omzien.

 

Dankbaar

Het bestuur van de Voedselbank is Ad Fontes enorm dankbaar voor het organiseren van dit mooie evenement. Het is niet niks om voor een paar dagen een echt restaurant te runnen, dit vergt de nodige organisatie en inzet. Het is geweldig dat een jongerengroep zich op deze manier inzet voor mensen die in moeilijke omstandigheden zitten. We willen ook alle bezoekers bedanken voor hun komst.

 

Zaterdag 21 juli mocht het bestuur een cheque met de opbrengst, het prachtige bedrag van €3550, in ontvangst nemen.

 

Wat doet de Voedselbank met dit bedrag?

De Voedselbank kan de opbrengst goed gebruiken om onkosten te betalen voor de voedselpakketten, deze liggen op ongeveer €5 per voedselpakket. Hierbij kun je denken aan de kosten voor huur, stroom voor koelingen en benzine voor de koelauto.