Aanmelden

Tot nu toe opgehaald € 495,00

Broodnodige Voedselbank blij met hulp

ELBURG/OLDEBROEK - De Voedselbank Elburg-Oldebroek kreeg er vorig jaar meer klanten bij. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2017. Met dank aan vele vrijwilligers, leveranciers en donateurs, werden deze mensen veelal tijdelijk aan een voedselpakket geholpen. De Voedselbank is enorm dankbaar voor alle hulp en roept op om ook in 2018 iedereen aan tafel te krijgen.
 

Iedereen aan tafel

Het jaar begon met 96 wekelijkse pakketten (263 monden), eind december waren dat er 109 (309 monden). In de tussentijd varieerde het aantal tussen de minimaal 96 en maximaal 110. In 2017 kwamen er 96 klanten bij, maar het doorstroompercentage was 100%. Het ging dus vooral om tijdelijke ondersteuning totdat deze klanten weer financieel in balans waren.

 

Helpende helden

Aan het moment dat klanten hun voedselpakket krijgen gaat een hele organisatie vooraf: intakegesprekken met nieuwe klanten, producten ophalen bij supermarkten, producten sorteren en opruimen, zorgen voor een schoon gebouw, voedselpakketten samenstellen en assisteren bij de uitgifte van de pakketten. Daarnaast zijn er ook meer specifieke werkzaamheden zoals het waarborgen van de voedselveiligheid en het bijhouden van de administratie. Dit alles wordt volledig mogelijk gemaakt door de inzet van zo’n 90 enthousiaste vrijwilligers.

 

Gulle gevers

 

Ondanks dat het volledig op vrijwilligers draait, maakt de Voedselbank kosten voor huur, stroom en de

koelauto. Om in 2017 deze kosten te betalen werden er ludieke acties georganiseerd zoals pop-up restaurant Hap Fontes door Ad Fontes, die €3400 opbracht en welke ook dit jaar weer in juli georganiseerd zal worden. Andere succesvolle acties waren o.a. statiegeld acties waarbij er in supermarkten emballagebonnen gedoneerd werden, collectebusjes in winkels en horecagelegenheden en de DE-koffiepunten inzamelingsactie door de Lionsclub. Naast acties doneerden de 69 leden van de Club van Vijftig elk vijftig euro, omgerekend een euro per week. Prijsjes voor de lotenverkoop op markten werden ook gedoneerd. Het jaar 2017 is met een positief resultaat van €348 afgesloten.
Voorzitter Henk de Groot over alle hulp: “Het ligt echt aan de goedheid en vrijgevigheid van deze regio dat we vorig jaar zoveel hulp hebben mogen ontvangen, bij Voedselbanken in andere regio’s komt dit niet zoveel voor als hier. Hiervoor wil ik iedereen graag bedanken.”

 

De Voedselbank hoopt dat er dit jaar ook voldoende hulp zal zijn om eenzelfde resultaat te bereiken. Wilt u ook een actie organiseren, of lid worden van de Club van Vijftig? Mail naar info@voedselbankelburgoldebroek.nl.


Bekijk het volledige Jaarverslag 2017 en het Financieel verslag 2017 op de website van de
Voedselbank (http://www.voedselbankelburgoldebroek.nl/Organisatie).