Aanmelden

Tot nu toe opgehaald € 495,00

Het laatste nieuws.

28-3-2020
Lionsclub Elburg Oldebroek bezorgt voedselbank een besparing

Tijdens Kerst in de Vesting 2018 stond midden in de Elburger binnenstad een
wensboom van de Lionsclub Elburg Oldebroek. Bezoekers van dit evenement
konden wensen voorstellen met leuke ideeën voor een maatschappelijk doel.
Van de meer dan twintig binnengekomen voorstellen, werden er negen beloond met
een gift. Eén daarvan betrof een voorstel voor de voedselbank.
Meine Spoelder, één van de chauffeurs van de voedselbank, had een briefje
opgehangen met de tekst: ‘Graag een onderhoudsbeurt voor de koelauto van de
voedselbank’. Leden van de Lionsclub zijn daar mee aan de slag gegaan en vonden
Visscher Autotechniek in Oldebroek bereid om de onderhoudsbeurt gratis uit te
voeren en AGJ Automotive in Elburg om de benodigde materialen daarvoor te
doneren. Sjaak van der Spek, monteur bij Visscher Autotechniek, heeft de
onderhoudsbeurt uitgevoerd. Hij was zelfs bereid om de onderhoudsbeurt in zijn vrije
tijd op zaterdag uit te voeren.
In maart 2019 werd de voedselbank op de hoogte gesteld van de toezeggingen.
Helaas had de voedselbank net daarvoor de jaarlijkse onderhoudsbeurt laten
uitvoeren bij de Mercedes garage. Maar nu was de koelauto weer aan een beurt toe
en konden Visscher Autotechniek en AJG Automotive aan de slag. Voor de
voedselbank betekent dit een besparing van ongeveer duizend euro. Een welkome
besparing, omdat de voedselbank jaarlijks moeite heeft om voldoende geld binnen te
krijgen voor alle kosten.

29-7-2018
Hap Fontes 2018 een groot succes

Ad Fontes en bezoekers van Hap Fontes, bedankt!

 

Jongerengroep Ad Fontes organiseerde ook dit jaar Hap Fontes, het pop-up restaurant waarbij de opbrengst naar de Voedselbank Elburg-Oldebroek gaat. Van 12 t/m 14 juli konden gasten in 2 shifts van een heerlijk 3-gangendiner genieten in de Kloostertuin in Elburg. Het waren 3 geslaagde dagen met maar liefst meer dan 200 bezoekers.

 

Feestelijke opening

Dit jaar was er iets nieuws: er werd namelijk een officiële opening van het restaurant georganiseerd op woensdag 11 juli. Hierbij kregen Eppo Bruins, Tweede Kamerlid van de Christenunie, en Henk de Groot, voorzitter van de Voedselbank, alvast een voorproefje van het menu. Daarnaast werd er stilgestaan bij het feit dat er nog steeds armoede bestaat (ruim 1 op de 5 gezinnen heeft financiële problemen) en hoe belangrijk het is dat wij als samenleving naar elkaar omzien.

 

Dankbaar

Het bestuur van de Voedselbank is Ad Fontes enorm dankbaar voor het organiseren van dit mooie evenement. Het is niet niks om voor een paar dagen een echt restaurant te runnen, dit vergt de nodige organisatie en inzet. Het is geweldig dat een jongerengroep zich op deze manier inzet voor mensen die in moeilijke omstandigheden zitten. We willen ook alle bezoekers bedanken voor hun komst.

 

Zaterdag 21 juli mocht het bestuur een cheque met de opbrengst, het prachtige bedrag van €3550, in ontvangst nemen.

 

Wat doet de Voedselbank met dit bedrag?

De Voedselbank kan de opbrengst goed gebruiken om onkosten te betalen voor de voedselpakketten, deze liggen op ongeveer €5 per voedselpakket. Hierbij kun je denken aan de kosten voor huur, stroom voor koelingen en benzine voor de koelauto.

 
8-6-2018
Broodnodige Voedselbank blij met hulp

ELBURG/OLDEBROEK - De Voedselbank Elburg-Oldebroek kreeg er vorig jaar meer klanten bij. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2017. Met dank aan vele vrijwilligers, leveranciers en donateurs, werden deze mensen veelal tijdelijk aan een voedselpakket geholpen. De Voedselbank is enorm dankbaar voor alle hulp en roept op om ook in 2018 iedereen aan tafel te krijgen.
 

Iedereen aan tafel

Het jaar begon met 96 wekelijkse pakketten (263 monden), eind december waren dat er 109 (309 monden). In de tussentijd varieerde het aantal tussen de minimaal 96 en maximaal 110. In 2017 kwamen er 96 klanten bij, maar het doorstroompercentage was 100%. Het ging dus vooral om tijdelijke ondersteuning totdat deze klanten weer financieel in balans waren.

 

Helpende helden

Aan het moment dat klanten hun voedselpakket krijgen gaat een hele organisatie vooraf: intakegesprekken met nieuwe klanten, producten ophalen bij supermarkten, producten sorteren en opruimen, zorgen voor een schoon gebouw, voedselpakketten samenstellen en assisteren bij de uitgifte van de pakketten. Daarnaast zijn er ook meer specifieke werkzaamheden zoals het waarborgen van de voedselveiligheid en het bijhouden van de administratie. Dit alles wordt volledig mogelijk gemaakt door de inzet van zo’n 90 enthousiaste vrijwilligers.

 

Gulle gevers

 

Ondanks dat het volledig op vrijwilligers draait, maakt de Voedselbank kosten voor huur, stroom en de

koelauto. Om in 2017 deze kosten te betalen werden er ludieke acties georganiseerd zoals pop-up restaurant Hap Fontes door Ad Fontes, die €3400 opbracht en welke ook dit jaar weer in juli georganiseerd zal worden. Andere succesvolle acties waren o.a. statiegeld acties waarbij er in supermarkten emballagebonnen gedoneerd werden, collectebusjes in winkels en horecagelegenheden en de DE-koffiepunten inzamelingsactie door de Lionsclub. Naast acties doneerden de 69 leden van de Club van Vijftig elk vijftig euro, omgerekend een euro per week. Prijsjes voor de lotenverkoop op markten werden ook gedoneerd. Het jaar 2017 is met een positief resultaat van €348 afgesloten.
Voorzitter Henk de Groot over alle hulp: “Het ligt echt aan de goedheid en vrijgevigheid van deze regio dat we vorig jaar zoveel hulp hebben mogen ontvangen, bij Voedselbanken in andere regio’s komt dit niet zoveel voor als hier. Hiervoor wil ik iedereen graag bedanken.”

 

De Voedselbank hoopt dat er dit jaar ook voldoende hulp zal zijn om eenzelfde resultaat te bereiken. Wilt u ook een actie organiseren, of lid worden van de Club van Vijftig? Mail naar info@voedselbankelburgoldebroek.nl.


Bekijk het volledige Jaarverslag 2017 en het Financieel verslag 2017 op de website van de
Voedselbank (
http://www.voedselbankelburgoldebroek.nl/Organisatie).

22-1-2018
Help Nederland vooruit STEM OP ONS!

Op maandag 22 januari om 12:00 uur start de stemronde van Help Nederland vooruit. Stichting Voedselbank Elburg-Oldebroek is geselecteerd om mee te doen aan deze stemronde. Nu is het tijd om tussen 22 januari en 11 februari zoveel mogelijk stemmen te werven voor jullie mooie initiatief! Hierbij een korte video(animatie MP4): www.helpnederlandvooruit.nl/toolkit/animatie.mp4

 

Belangrijke informatie, bijgevoegd is een directe link naar de stempagina (werkt vanaf maandag!): www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-voedselbank-elburg-oldebroek. Gebruik postcode 8081RN of zoek op Stichting Voedselbank Elburg-Oldebroek.

 

In deze email vinden jullie belangrijke informatie die helpt bij het werven van stemmen. Hoe meer stemmen, hoe beter: op naar die donatie van € 5.000! Heel Nederland kan stemmen van 22 januari t/m 11 februari. Per e-mail adres kan 1x gestemd worden. Op de stempagina www.helpnederlandvooruit.nl kunnen stemmers stichtingen zoeken op postcode, naam of door op een regio te klikken op de kaart van Nederland. Nederland is opgedeeld in 52 regio’s. Per regio zijn er 5 stichtingen geselecteerd. Stichting Voedselbank Elburg-Oldebroek valt binnen de regio Zwolle-Deventer.

12-5-2017
Voedselbank Elburg - Oldebroek bestaat 5 jaar

Voedselbank Elburg - Oldebroek bestaat vijf jaar. In die vijf jaar is er veel gebeurd. Met behulp van velen zijn bestuur en vrijwilligers er in die vijf jaar in geslaagd om er een voedselbank neer te zetten waar lovend over wordt gesproken. Maar, waar het vooral om gaat, honderden gezinnen in de gemeente Elburg en Oldebroek zijn korte of langere tijd ondersteund met een wekelijkse voedselpakket, waarna men weer zelfstandig verder kon. En dat is het doel, gezinnen ondersteunen met als uitgangspunt het financiële evenwicht in de gezinnen terug te brengen.

 

In 2016 begon de voedselbank met 115 klanten, op 31 december waren dat er 96. Er kwamen in dat jaar ook 87 nieuwe klanten bij. Dat betekent dat er 106 klanten de hulp van de voedselbank niet meer nodig hadden. Een doorstroompercentage van 92%, evenals in 2015.

De voedselbank is een unieke organisatie. Niemand van de vrijwilligers wordt betaald, alles is vrijwilligerswerk. De 86 enthousiaste vrijwilligers zorgen er voor dat de voedselbank een goed draaiende organisatie is die wekelijks royaal gevulde voedselpakketten kan uitgeven. Vanwege grote betrokkenheid van de vrijwilligers en de goede onderlinge sfeer is er weinig verloop onder de vrijwilligers.

 

De goederen die de voedselbank ontvangt, zijn gratis. Er wordt niets gekocht. Wel zijn er kosten, zoals voor huur, en de vries- en koelcellen vragen veel stroom. De koelauto, die meer dan 25.000 km. per jaar rijdt, kost ook het nodige. Gelukkig kwamen voorgaande jaren voldoende middelen binnen, maar dat is wel een zorg van het bestuur. Afgelopen jaar leek het er op dat men op een tekort zouden afstevenen, maar publiciteit daarover zorgde er voor dat het toch goed kwam. Het jaar kon met een positief resultaat van € 57,00 worden afgesloten. Bestuur en vrijwilligers hopen dat er dit jaar wat meer geld binnenkomt, zodat er een kleine algemene reserve kan worden opgebouwd. Donaties en giften van particulieren en bedrijven zijn daarom ook zeer welkom.

 

Het Jaarverslag 2016 en het Financieel verslag 2016 zijn te vinden op website.


 

25-4-2017
Koffiepuntenactie Lionsclubs 2017 goed voor maar liefst 975 pakken koffie

OLDEBROEK - Inwoners van de gemeente Elburg, Oldebroek en Nunspeet hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs Elburg Oldebroek en Nunspeet om Douwe Egberts spaarpunten in te leveren. De gezamenlijke actie van de Lionsclub Elburg Oldebroek en de Lionsclub Nunspeet heeft maar liefst 975 pakken koffie opgeleverd ten behoeve van de Voedselbank Elburg Oldebroek.
 

Een groot aantal Nederlandse Lionsclubs heeft deelgenomen aan een landelijke actie. Consumenten werden aangespoord om hun keukenlaatjes en spaarbusjes te legen en om spaarpunten te doneren. Met de spaarpunten hebben de Lionsclubs pakken koffie ‘gekocht’, die in deze regio zijn geschonken aan de cliënten van de Voedselbank Elburg-Oldebroek. De cliënten van voedselbanken krijgen niet vaak koffie aangeboden, omdat het product niet of nauwelijks bederfelijk is.De koffie van de gezamenlijke Lionsclubs Elburg-Oldebroek en Nunspeet wordt verspreid onder zo’n 110 gezinnen in Elburg en Oldebroek.

 

 

Daarnaast heeft Lionsclub Nunspeet tegelijkertijd ook nog een hoeveelheid oud  en vreemd geld binnengehaald. Door mee te doen aan deze landelijke inzameling is bijgedragen aan het project Fight voor Sight. Met dit project is het mogelijk om zogenaamde staarblinden in derdewereldlanden weer te laten zien.

 

De gezamenlijke Lionsclubs bedanken alle consumenten die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de actie. Die dank geldt ook voor een groot aantal winkeliers in de gemeenten Nunspeet, Oldebroek en Elburg die belangeloos heeft meegewerkt. De inzamelactie wordt komend jaar zeker herhaald.

 

Bron: Locourant

 
17-2-2017
Stichting Kindcentrum Oldebroek steunt de voedselbank

WEZEP - In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De actie om te sparen voor boodschappenpakketten van de PLUS werd door Stichting Kindcentrum Oldebroek de afgelopen periode gebruikt om te sparen voor de voedselbank. SKO vindt dit een goed doel, om zo de naaste medemens te kunnen helpen.

 

Foto's Alida Bosma

 

Omdat de PLUS leverancier is voor de levensmiddelen die bij SKO gebruikt worden, konden de zegels eenvoudig gespaard worden. Ook spaarden medewerkers en vele anderen mee voor dit goede doel. Via facebook en andere media werd dit doel bekend gemaakt en met al die hulp heeft SKO in totaal 13 pakketten bijeen gespaard. Dit is dinsdag 14 februari aangeboden aan Dhr. Jobse van de voedselbank.

 

Bron: Locourant.nl

12-10-2016
Schoonmaakmiddelen voor de voedselbank

Maandagavond 3 oktober mocht de voedselbank goederen in ontvangst nemen van de diaconale inzamelingsactie gehouden in de Kruiskerk Wezep. Een mooie partij schoonmaak en reinigingsmiddelen was het resultaat.


Hartelijk dank voor jullie inspanningen namens de VBEO! Voor onze medemens!